Erdei Sándorné

festőművész

ALAPÍTÓ TAG

1922-ben, Debrecenben születtem.

Gyermekkoromban szüleimtől kaptam bíztatást a rajzoláshoz. Majd tíz éves koromtól tanítóim és tanáraim megkülönböztető törődésükkel segítették elő fejlődésemet. Középiskolai éveim alatt Toroczkay Oszvald, Dienes János és Tarr Zoltán festőművészek és rajztanárok irányításával rajzoltam és festettem.
1941-ben felvételt nyertem a Budapesti Képzőművészeti Főiskolára, rajztanári szakra. Mesterem Boldizsár István, akvarell tanárom Elekffy Jenő volt. Tanulmányaimat a II. világháború, betegségem, majd egyéb körülményeim hosszú időre félbeszakították. 1960-ban a Szegedi Pedagógiai Főiskolán fejeztem be megkezdett tanulmányaimat, és szereztem meg rajztanári oklevelemet.
1960-74-ig történelem és rajzszakos tanárként dolgoztam. Tanítványaim közül került ki Jándi Zsuzsa festőművész és Gilde Zsuzsa szobrászművész, aki Párizsban él és dolgozik. 1974-ben nyugdíjba vonultam. Ezt követően több mint egy évtizeden át gyapjúszőttesek tervezésével és szövésével foglalkoztam. Azonban egészségi okok miatt ezt a munkát abba kellett hagynom. Ezután tértem vissza a festéshez. Főként akvarellel dolgozom, de pasztell képeim, linómetszeteim, diófapáccal készült alkotásaim is vannak.
Több önálló kiállításom volt, rendszeres résztvevő vagyok csoportos kiállításokon.
«NÉVSOR «FŐOLDAL ALKOTÁS»