Berszánné Román Erzsébet

iparművész

TÁRSULT TAG

E-mail: bre.tojas@gmail.com

Budapesten születtem és végeztem tanulmányaimat, majd 26 évig vegyészként dolgoztam a Budapesti Műszaki Egyetemen. Négy gyermek édesanyjaként kb. 12 éve kezdtem el fizetés-kiegészítésként iparművészeti tevékenységet folytatni, ma pedig már ez a fő foglakozásom.
Szívesen dolgozom természetes anyagokkal és az első évek útkeresése után a kilencvenes évek második felében találtam rá a tojások díszítésére. A rajzolást és festést magamtól tanultam, szívesen rajzolok madár, virág, de főleg különleges formájú csipke mintákat. A legtöbb munkámat tyúk- és libatojásra rajzolom, de használok strucc, emu, kacsa, fácán és fürjtojásokat is.
Olyan egyedi karcolási, gravírozási és festési stílust és technológiát alakítottam ki, mellyel különleges finomságú mintákat készítek, amit mások nagyon kevesen. 2004. óta tagja vagyok a Nemzetközi Tojás Díszítők Egyesületének.

Kiállításaimból, eredményeimből néhány:
  • Tokaji Galéria és Képzőművészei Szalon által rendezett Nemzetközi Kézimunka Kiállítás 2000. óta minden évben, 2001-ben, kategóriámban Nemzetközi I. helyezés
  • Zengővárkonyi Tojás Múzeumban 2001-től állandóan láthatóak munkáim
  • A Magyar Iparművészei Múzeumban is láthatóak alkotásaim.
«NÉVSOR «FŐOLDAL ALKOTÁS»