Balázs Tibor

festőművész

TÁRSULT TAG

1935. május 1-én születtem Kunágotán.

Édesanyám szülőháza látható a képemen, én is ott laktam 7 éves korom óta. Édesanyámtól örököltem a tehetséget. Szülőfalumban Kunágotán jártam általános iskolába, majd Újszegeden a Tanítóképzőben és a Főiskolán végeztem rajz szakon. Később a Képzőművészeti Főiskolán diplomáztam.
Tanáraim Winkler László, Fischer Ernő, Balogh Jenő, Patay László, Bráda Tibor, Végvári Lajos és Czifka Péter voltak. 1962-ben kerültem Budapestre az MTV művészeti osztályára, mint rendező asszisztens. 20 évig dolgoztam a Fáklya Stúdióban. Többször jelentkeztem a Színház és Fimművészeti Főiskolára, színész és rendező szakra.
Első házasságomból 3 gyermekem és 6 unokám van. Második feleségem Magyarovics Magdolna, aki kiváló művészet és irodalomtörténész, igen sokat segít nekem. Jelenleg a Székely Bertalan szakkörbe járok.
42 önálló kiállításom volt. Jelentősebbek:
Békéscsaba Munkácsy Mihály Múzeum, Budapest Gellért Szálló, melyről a Zugló TV felvételt készített. Most nyílik egy állandó tárlatom szülőfalumban Kunágotán. Tagja vagyok a Magyar Rajztanárok Egyesületének és a Magyar Pedagógusok Körének. Külföldi tanulmányútjaim: NDK, Csehszlovákia, Románia, Bulgária, három alkalommal Görögország és Franciaország, Olaszország, Spanyolország, öt alkalommal Ausztria, Canada, USA. Kétszeres T.O.T. ösztöndíjas vagyok.
«NÉVSOR   ALKOTÁS»